Noticias

Scheherazade · Rimsky-Korsakov

​4 desembre 2020 | 20.30 h
Teatre La Faràndula · Sabadell

5 desembre 2020 | 
18.30 h
Palau de la Música CatalanaFITXA ARTÍSTICAAbel Tomàs violí
Xavier Puig director
Orquestra Simfònica del Vallès

PROGRAMAFAZIL SAY (1970)
Concert per a violí, "1001 Nights in the Harem", Op. 25
    I. Allegro
   II. Allegro assai
  III. Andantino
  IV. —

NIKOLAI RIMSKI-KORSAKOV (1844-1908)
SchéhérazadeSuite simfònica, op. 35
1. El mar i el vaixell de Simbad
    Largo e maestoso. Allegro non troppo
2. La llegenda del príncep Kalendar
    Lento. Andantino. Allegro molto. Con moto
3. El jove príncep i la jove princesa
    Andantino quasi allegretto. Pochissimo più mosso. Come prima. Pochissimo più animato
4. Festival a Bagdad. El mar. El vaixell s’estavella contra un penya-segat coronat per un genet de bronze
    Allegro molto. Vivo. Allegro non troppo maestoso

BIOGRAFIESABEL TOMÀS violí

Abel Tomàs Realp va néixer a Barcelona el 1980. Va començar a estudiar música amb el seu pare i el violí amb el seu tiet. Ha estat alumne de Zakhar Bron i de Serguei Fatkouline a la Escuela Superior de Música Reina Sofía i posteriorment de Víktor Tretjakov a la Hochschule für Musik Köln. La seva formació cambrística ha estat  profundament influenciada pels mestres Walter Levin, Rainer Schimdt i György Kurtág.

Abel Tomàs ha estat premiat en diversos concursos nacionals i internacionals a Espanya i Argentina. Com a solista ha actuat  amb diverses  orquestres, com ara  l´Orquestra Simfònica de Barcelona, l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra Simfònica d'Euskadi, l'Orquestra Simfònica de Tenerife i amb directors com James Judd, Junichi Hirokami, Victor Pablo Perez, Carlo Rizzi, Rubén Gimeno i Zubin Mehta. Ha realitzat nombrosos recitals de violí amb piano amb els pianistes Orly Shaham, Miri Yampolsky, Amir Katz, Eldar Nebolsin, Kennedy Moretti i Hyo Sun Lim. També ha col·laborat en concerts de música de cambra amb músics com Gérard Caussé, Marta Gulyas, Suguru Ito i Alexander Melnikov.

Als 16 anys va entrar a formar part del reconegut internacionalment Quartet Casals, conjunt de cambra amb el qual manté una activitat artística molt intensa, amb concerts a les millors sales europees i en gires per Amèrica llatina, Estats Units i Japó. Des del 2004 el quartet grava exclusivament per Harmonia Mundi, segell amb el qual ha realitzat 15 enregistraments fins l’actualitat. El quartet ha guanyat el Premio Nacional de Música 2006, el Premi Ciutat  de Barcelona 2005 i el Premi Nacional  de Cultura de Catalunya l’any 2016.

Des del 2009, juntament amb el seu germà Arnau Tomàs i la pianista Hyo-Sun Lim, és membre fundador del Ludwig Trio. Amb aquest grup ha gravat dos Cds amb el segell Aglae. Un amb trios de Beethoven i l'altre amb el Triple Concert de Beethoven, amb l'Orquestra Simfónica de Galícia sota la batuta de Victor Pablo Pérez.

Al marge de la seva activitat concertística, Abel Tomàs imparteix classes de música de cambra a l'Escola Superior de Música de Catalunya, i ha estat convidat com a professor de música de cambra a la Musikchochschule de Colònia. També és professor convidat de l'Escola Forum Musikae de Madrid y en el Conservatori Superior de la Haya. Apart, participa en diversos cursos i masterclasses tant a Europa com als Estats Units.


XAVIER PUIG director
Nascut el 1973 i natural de Cervera (Lleida), comença els seus estudis musicals amb el piano i el violí al Conservatori Municipal d’aquesta ciutat, per ampliar-los posteriorment al Conservatori Professional de Badalona, on obté el Títol Superior de professor d’harmonia, contrapunt i composició, sota el mestratge de M.A. Hurtado, M. Roger, B. Casablancas i J. Soler. Paral·lelament s'inicia en la direcció coral als Cursos Internacionals de Direcció Coral de Lleida, on estudia amb els mestres J. Prats, J. Duijck, L. Heltay i J. Casas. Rep també lliçó magistral dels professor E. Ericsoni P. Cao. El 1999 és admès a la Universität für Musik und Darstelende Kunst de Viena, on cursa els estudis de direcció musical, sota el mestratge de L. Hager, Y. Yuassa, G. Theuring i H. Arman, entre d’altres. Al juliol del 2003 guanya el concurs per a la plaça de Director Assistent de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), càrrec que desenvolupa fins al juliol del 2005.  Actualment dirigeix la Murtra Ensemble i és director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès (des del setembre 2018) i del Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida (des del 2002). Ha estat director convidat d’orquestres nacionals i internacionals com l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’Orquestra i Cor de RTVE, l’Orquestra Pablo Sarasate, la Joven Orquesta Nacional de España, l’Orquestra de Cambra d’Andorra, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Barroca Catalana, l’ensemble Kaleidoscop der Nationen de Viena, entre d’altres. Ha enregistrat per a segells com Verso, Catalunya Música, Universität für Musik-Wien, o Ars Harmonica-La mà de Guido, amb qui ha editat un disc de música religiosa inèdita de Mompou i Blancafort.ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS (OSV)
Va néixer el 1987 en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i molt aviat s’estructurà com una societat anònima laboral, en què els treballadors en són alhora els propietaris. La seva activitat se centra a la ciutat de Sabadell, amb una temporada pròpia i com a orquestra del circuit Òpera a Catalunya, i al Palau de la Música Catalana, amb el cicle de concerts Simfònics al Palau. N’han estat directors titulars Albert Argudo, Jordi Mora, Salvador Brotons, Edmon Colomer, David Giménez Carreras, Rubén Gimeno i James Ross. Des del setembre del 2018 ho és Xavier Puig. Ha rebut el Premi Nacional de Música 1992, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la Medalla d’Honor 2012 de la ciutat de Sabadell.
ComparteLa Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) es una realidad empresarial y artística gestionada desde la economía social con vocación de servicio a su comunidad.

Por ello, nuestro proyecto tiene esta triple dimensión: artística, social y empresarial.

Conócenos un poco mejor
Generalitat de Catalunya Diputacio Girona Diputació Barcelona Ajuntament Fundació BancSabadell Fluidra Moventia Mmaresme Benvic UAB Bardet HP Idneo Diputacio  Tarragona Ramon Llull Orfeo Catala CatMusica La Vanguardia
+ Veure tots
Amunt