Noticias

Josep Colom interpretarà el Concert núm. 4 per a piano de Beethoven en substitució d'Olga Scheps

Josep Colom interpretarà el Concert núm. 4 per a piano de Beethoven en substitució d'Olga Scheps

La pianista russo-alemanya ha cancel·lat la seva actuació per una indisposició imprevista

Victor Pablo Pérez, torna a dirigir l'OSV per segona vegada aquesta temporada

El concert visualitzarà el projecte social BEETHOVEN 250: La música del silenci Divendres 31 gener, 20.30 h, Teatre La Faràndula de Sabadell
Dissabte 1 febrer, 18.30 h, Palau de la Música CatalanaLa pianista Olga Scheps no actuarà finalment amb l'Orquestra Simfònica del Vallès per una indisposició imprevista que li ha impedit viatjar a Catalunya. En substitució, presentem el veterà pianista català, Josep Colom que ha assumit el repte d'interpretar la partitura de Beethoven en els concerts d'aquest cap de setmana al Palau de la Música Catalana, dissabte 1 febrer (18.30h) i La Faràndula de Sabadell, divendres 31 gener (20.30h).

El concert serà dirigit pel director principal convidat de l'OSV, el mestre Víctor Pablo Pérez, que conduirà per segona vegada la formació vallesana aquesta temporada i ho farà amb un programa que inclou el Concert per a piano núm. 4 de Beethoven i la Simfonia núm. 2 de Brahms. 

El projecte social de l'OSV, Beethoven 250: La música del silenci, també tindrà presència en el concert del Palau de la Música Catalana i abans de començar el programa anunciat, l'orquestra estrenarà l'obra "Amics en una guerra" una peça de caire cinematogràfic creada per la Jove Orquestra Graeme Clark integrada per joves músics sords que gràcies a un implant coclear no només poden fer música, sinó també crear-la. L'obra, arranjada per a orquestra per Àlex Martinez, és fruit dels tallers de composició que han realitzat els nens i nenes de la JOGC durant el passat mes de desembre. El projecte compta amb la col·laboració de la Fundació GAES solidària, l'Hospital Sant Joan de Déu i la Federació ACAPPS i tindrà una tercera aparició en el darrer concert de la temporada, quan els joves músics pugin a l'escenari del Palau de la Música per interpretar amb la Simfònica del Vallès l'Himne a l'Alegria de la Simfonia núm. 9 de Beethoven (30 maig 2020)
JOSEP COLOM, piano


Va néixer a Barcelona el 1947. La música sempre ha estat quelcom important en el seu àmbit familiar. De jove va guanyar el concurs internacional Jaén (1977) i el de Santander (1978). Més tard, el Ministeri de Cultura espanyol li va atorgar el Premi Nacional de Música. Als anys setanta va estudiar a l’École Normale de Musique francesa, fundada per Alfred Cortot, i a França també va enregistrar la major part dels seus CD per al segell Mandala, amb obres de Brahms, Franck, Blasco de Nebra, Mompou, Falla, etc. També ha enregistrat en directe per al segell RTVE un DVD amb el tercer concert de Prokófiev i un CD amb obres de Chopin, Debussy i Ravel. Molts músics l’han ajudat a evolucionar, però especialment ho ha fet el compositor Joan Guinjoan. El seu món és el recital i la música de cambra, tot i que també ha treballat amb molt bons directors i músics i amb quasi totes les orquestres espanyoles. La pedagogia s’ha convertit, a poc a poc, en una activitat molt important per a ell: imparteix classes magistrals i, a més, treballa a l’Aula de Música de la Universitat d’Alcalá de Henares, a l’Escola Superior Musikeon de València i al Conservatori del Liceu de Barcelona.El Carnaval dels animals amb Brodas Bros arriba al Teatre La Faràndula

Un any més tard de la seva estrena al Palau de la Música,
l'espectacle que combina hip-hop i música clàssica es presenta a Sabadell


Diumenge 2 febrer, 18 h, Teatre La Faràndula de Sabadell
 

Una faula contemporània sobre la llibertat, l’acceptació de la diferencia i l’amistat.

El Carnaval dels animals, de Camille Saint-Saëns, és la segona producció que l'Orquestra Simfònica del Vallès ha cuinat en col·laboració amb la companyia internacional de hip-hop, dansa i cultura urbana Brodas Bros després de l'èxit que va suposar la primera, Pere i el llop. 

De nou, tornen a presentar un concert que combina hip-hop i música clàssica destinada al públic més exigent de tots: els nens i nenes de totes les edats! 

En aquest cas, un particular Carnaval dels Animals de Camille Saint-Saëns (1835-1921) amb la inclusió de la Dansa Macabra, construït al voltant d'un guió d'Iván MoralesCarles Marigó i Jordi Castellà, piano solistes; Guilliam Sons, Beat box i músic; Phax, slow dance; Eudald Ferré i Arnau Colom, titelles, Sara Manzano, vestuari i producció, Òscar Senén, arranjaments,  Lluc Fruitós, direcció artística i narrador, Rafa Tomico, il·luminació i Marta Cardona com a concertino i directora. 

Dansa i música s’uneixen per destacar el caràcter de cada animal en un espectacle trepidant i molt divertit. Així desfilaran gallines, elefants, ases, cignes, peixos... tot un univers animal retratat musicalment de manera magistral!

ComparteLa Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) es una realidad empresarial y artística gestionada desde la economía social con vocación de servicio a su comunidad.

Por ello, nuestro proyecto tiene esta triple dimensión: artística, social y empresarial.

Conócenos un poco mejor
Generalitat de Catalunya Diputacio Girona Diputació Barcelona Ajuntament Fundació BancSabadell Fluidra Moventia Armoltec Mmaresme Benvic UAB Bardet HP Idneo Diputacio  Tarragona Ramon Llull Orfeo Catala CatMusica La Vanguardia
+ Veure tots
Amunt