News

Tosca de G. Puccini, arriba al Palau de la Música Catalana

TOSCA, de G. Puccini, arriba al Palau de la Música Catalana de la mà de la Fundació Òpera a Catalunya

La primera producció de la FOC s'acaba d'estrenar a Sabadell amb gran èxit i passarà pel Palau de la Música el proper 13 de març dins la gira Òpera a Catalunya que recorrerà 9 ciutats catalanes fins al 19 de març.

Amb Maribel Ortega, Luis Cansino i Enrique Ferrer en els papers principals, destaca el debut en la direcció musical de Sergi Roca, actual Segon Kapellmeister de l'Òpera de Kiel.

La FOC aposta fermament per la producció pròpia i pel talent jove local, com a valors fonamentals.  

Òpera de tres actes, sobretitulada en català, amb una trama situada a Roma del 1800. Política, revenja i drama romàntic, són els ingredients perfectes d'aquesta cèlebre òpera de Giacomo Puccini.Dimecres passat, 24 de febrer, La Faràndula de Sabadell va viure l'estrena de Tosca, de G. Puccini, el tercer títol de la temporada 20-21 de la recent estrenada Fundació Òpera a Catalunya (FOC) i que és fruit de la fusió entre l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS), l’OSV, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb l'objectiu d'esdevenir un instrument necessari per garantir la continuïtat i creixement del Cicle Òpera a Catalunya i la tasca històrica de l’AAOS. La seva fundació estableix uns eixos centrals basats en aspectes com la producció pròpia, l’arrelament a la societat, potenciar joves talents i la proximitat amb el territori. Compta amb una xarxa d’onze ciutats adherides al circuit operístic i té l'objectiu de seguir creixent i teixint sinergies amb nous equipaments del territori. 

Tosca s'ha vist a Sabadell fins diumenge 28/02 i a partir de dimecres 3/03 iniciarà una gira que portarà el drama de Puccini pels principals auditoris i teatres de Catalunya: Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus, Viladecans, Barcelona, Girona i Lleida.

A Barcelona, Tosca, en versió concert i posada en escena semi-escenificada, passarà pel Palau de la Música Catalana el proper dissabte 13 de març a les 18.30h. La versió comptarà amb la prestigiosa soprano Maribel Ortega en el paper de Floria Tosca, el tenor Enrique Ferrer com a Mario Cavaradossi i el baríton gallec Luis Cansino en el paper de Il Barone Scarpia. També hi haurà presència de la pedrera de l’Escola d’Òpera de Sabadell amb Pau Armengol com a Sagristà Alejandro Baliñas en el paper d’Angelotti.

La direcció musical corre a càrrec del sabadellenc Sergi Roca, actual Segon Kapellmeister de l’òpera de Kiel a Alemanya, que conduirà per primera vegada una producció d'òpera amb la FOC. La direcció d’escena serà de la mà de Carles Ortiz i l’escenografia de Jordi Galobart.

Basada en l’obra teatral de Victorien Sardou, aquesta nova Tosca segueix una estètica realista en línia amb la voluntat inicial de Puccini com una obra sense proporcions excessives i amb una sobrietat musical. La tràgica obra narra com Floria Tosca, Mario Cavardossi i Il Barone Scarpia es desenvolupen en l’obscura Roma amb anhels destrossats per la dura realitat.
 

ShareOrquestra Simfònica del Vallès (OSV) is an artistic company run from a cooperative model devoted to serve its surrounding community.

Therefore, our project has this triple dimension: artistic, social and enterprising.

Learn more about us
Generalitat de Catalunya Diputacio Girona Diputació Barcelona Ajuntament Fundació BancSabadell Fluidra Moventia Mmaresme Benvic UAB Bardet HP Idneo Diputacio  Tarragona Ramon Llull Orfeo Catala CatMusica La Vanguardia
+ Veure tots
Amunt