News

Carmina Burana

25 setembre 2020 | 20.30 h
Teatre La Faràndula | Sabadell


26 setembre 2020 | 18.30 h i 20.30 h
Palau de la Música Catalana
La contraposició entre esperit i sensibilitat és a dir, entre seriositat  i entreteniment ha estat una constant en la cultura occidental. Posem per cas temporal el segle XIII: el culte a l’amor cortès que cantaven els seriosos  trobadors mediterranis tenia la seva rèplica distreta en els poemes que en un llenguatge terrós, explícit des d’una perspectiva cínica i irreverent escrivien uns exfrares anomenats goliards. Vicis de tot tipus, estridents crítiques socials i religioses i, sobretot, un compromís amb la "vida lliure" eren les seves credencials que  Carl Orff immortalitzà amb una música excitada i sensual alhora: Carmina Burana. Per als qui desconfiant del demà, aprofiten l’avui. Carpe Diem Alicia Amo soprano
Beñat Egiarte tenor
Toni Marsol bariton
Pau Casan piano
Josep Surinyac piano 

Cor Jove de l'Orfeó Català
(Esteve Nabona, director)

Xavier Puig director

Orquestra Simfònica del Vallès   
 
   

PROGRAMA
MORTEN LAURIDSEN (1943)
O Nata Lux

CARL ORFF (1895-1982)
Carmina Burana

I. Fortuna Imperatrix Mundi
    1. O Fortuna

     2. Fortune plango vulnera
II. Primo vere
     3. Veris leta facies
     4. Omnia sol temperat
     5. Ecce gratum
III. Uf dem anger
     6. Tanz
     7. Floret silva nobilis
     8. Chramer, gip die varwe mir
     9. Swaz hie gat umbe
     10. Were diu werlt alle min
IV. In taberna
     11. Estuans interius
     12. Olim lacus colueram
     13. Ego sum abbas
     14. In taberna quando sumus
V. Coeur d’amours
     15. Amor volat undique
     16. Dies, nox et omnia
     17. Stetit puella
     18. Circa mea pectora
     19. Si puer cum puellula
     20. Veni, veni, venias
     21. In trutina
     22. Tempus est iocundum
     23. Dulcissime
VI. Blanziflor et Helena
     24. Ave formossisima
VII. Fortuna Imperatrix Mundi
     25. O Fortuna
 


  VEURE VIDEO PRESENTACIÓ
BIOGRAFIES

Alicia AMO soprano
Comença els estudis de violí juntament amb ballet i percussió clàssica al conservatori Antonio de Cabezón (Burgos), obté el títol superior de violí a Musikene amb les més altes qualificacions, continua a la Universitat de Graz i estudia Bachelor i Màster de cant històric a la Schola Cantorum Basiliensis aconseguint Matrícula d'Honor. Els seus principals mestres de cant han estat Gerd Türk, Rosa Domínguez, Richard Levitt, Carlos Mena i Magreet Honig entre d'altres. També estudia violí barroc i realitza dues Operastudio amb Alberto Zedda (Bel Canto) i René Jacobs (Mozart). És guanyadora de l'Manhattan Internacional Music Competition, Berliner Internacional Music Competition, Concurs Internacional "Mozart" de Granada, el Concorso Internazionale di Canto di Napoli i les residències d'Ambronay, Royaumont i Fundazione Cini de Venècia. El seu repertori abasta des del segle XVII fins al segle XXI al costat d'orquestres com les Simfòniques de Bilbao, Euskadi, Ciutat de Granada, Principat d'Astúries, Oviedo Filharmonia, Tenerife, Illes Balears, Comunitat de Madrid, RTVE, Barroca de Sevilla, Zürich Kammerorchester, La Cetra Basel, B'rock Orchester, Li Banquet Céleste, Pygmalion Ensemble, Insula Orchestra, Bochumer Philharmonie, Balthasar Neumann Ensemble, Haydn Philharmonie; sota la direcció de René Jacobs, Andrea Marcon, Enrico Onofri, Thomas Hengelbrock, Christian Zacharias, Laurence Equilbey, Alessandro de Marchi, Rinaldo Alessandrini, Maxim Emelyanychev, Jonathan Cohen, Corrado Rovaris, Adam Fischer, Víctor Pablo Pérez, Juan Ramón Encinar, Miguel Ángel Gómez Martínez, Pablo Heras-Casado, Pau Mielgo, Pablo González, Guillermo García Calvo, entre d'altres; i en teatres com el Campoamor, Arriaga, La Maestranza, La Zarzuela, Auditori Nacional, Kursaal, Victòria Eugènia, Palau de Carles V, Opéra Royal de Versailles, Bordeus, Nancy, Nantes, Rennes, Capitole de Tolosa, Caen, Montpeller, Massimo di Palermo, La Seine Musicale de Paris, Schloss Esterházy, Wiener Konzerthaus, Ruhrtriennale Bochum i Semperoper Dresden.


Beñat EGIARTE 
tenor
Natural d'Amorebieta (Biscaia), comença a dedicar-se a el cant un cop finalitzada la Llicenciatura en Medicina i Cirurgia. Ha realitzat classes de cant i masterclasses amb nombrosos professors entre els quals destaquen els seus dos Opera Studio a l'Accademia Santa Cecilia de Roma amb Renata Scotto. Realitza el seu debut professional com a Ferrando de Così Fan Tutte amb l'OSV dirigida per Daniel Gil de Tejada, i des de llavors aborda nombrosos papers belcantistes com Tonio (La Fille du Regiment), Fernando (La Favorita), Nemorino (L'elisir d'amore ) o Beppe (Rita), a més de participar en altres produccions com Rigoletto, Cendrillon, Die Zauberflöte, Li Devin du village, Il Barbiere di Siviglia o Otello (Rossini) en diferents teatres. Ha cantat al Gran Teatre de Liceu, Palau de la Música Catalana, Teatre de la Maestranza, Auditori Nacional de Madrid, Theatro Saõ Pere (Saõ Paulo), Teatre Arriaga o la Faràndula de Sabadell sota la batuta de directors de la talla de Sir Andrew Davis, Pedro Halffter, Leopold Hagger, Christopher Franklin, Óliver Díaz, Rubén Gimeno, Josep Vila i Casañas o l'esmentat Daniel Gil de Tejada entre d'altres. A més del repertori operístic principalment belcantista, ha realitzat incursions en música contemporània, com l'estrena absoluta a Espanya de l'òpera Dr. Atomic (Robert Wilson) de John Adams a la Maestranza i també en el terreny de l'oratori: Das Buch mit sieben Siegeln de Schmidt amb orquestra i Cor de RTVE dirigit per Leopold Hagger, Requiem de Mozart amb l'orquestra UNESCO Barcelona, Petite Messe Solennelle (Palau de la Música), El Messies (Festival de Ziortza i UNESCO Barcelona) i Carmina Burana, de la qual ha cantat nombroses produccions al Palau de la Música Catalana, i amb l'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya en el 25 aniversari de Teatre la Maestranza.
http://www.egiarte.com/Toni MARSOL baríton
Inicia els seus estudis al Conservatori de Cervera, acabant a Barcelona, amb Carmen Bustamante, obtenint el Premi d'Honor de Cant al Conservatori Superior de Música del Liceu. El seu repertori inclou rols com Papageno (La Flauta Màgica), Figaro (Le Nozze di Figaro), Don Giovanni i Leporello (Don Giovanni), Marcello (La Bohème), Scarpia (Tosca), Escamillo (Carmen), Don Magnifico i Dandini ( la Cenerentola), Germont (la Traviata), Jago (Otello), Malatesta (Don Pasquale) o Dulcamara (l'elisir d'amore), entre d'altres, a més d'oratoris com les Passions de Bach, Messies de Händel, els Requiems de Mozart, Fauré i Brahms, La Creació de Haydn, 9a Simfonia de Beethoven o els Carmina Burana d'Orff amb l'Orfeó Donostiarra, Orfeó Pamplonés, Cor de RTVE i La Fura dels Baus. Ha col·laborat en diverses ocasions amb la Capella Reial de Catalunya que dirigeix Jordi Savall i també ha cantat sota la batuta de directors com Michel Plasson, Gianandrea Noseda, Evelino Demano, Pablo Heras-Casado, Josep Pons, Antoni Ros-Marbà, Víctor Pablo Pérez , Andrew Davis o Riccardo Frizza, entre d'altres. Dins de les últimes temporades d'Òpera del Gran Teatre del Liceu ha participat en les produccions de RusalkaCendrillonIl PrigionieroLa Traviata i Rigoletto.


Cor Jove de l’Orfeó Català
Fundat el 1986, està integrat per 60 cantaires d’entre 16 i 25 anys. Des del 2003, Esteve Nabona n’és el director i actualment Anna Fernández n’és la pianista. Ha col·laborat amb l’OBC, la London Symphony Orchestra, la The Sixteen Orchestra, l’Ensemble Pygmalion i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, entre d’altres. També ha treballat amb els directors H. Christophers, R. Pichon, G. Noseda, S. Rattle i J. Adams. S’ha presentat arreu d’Europa. Ha estat nominat als Premis Enderrock 2018, en la modalitat de millor disc de clàssica, pel CD Musicals! d’Albert Guinovart. L’agost del 2019 ha debutat al  BBC Proms, al Royal Albert Hall de Londres, interpretant Belshazzar’s Feast de W. Dalton, al costat de l’Orfeó Català i del cor i l’orquestra de la London Symphony, dirigits per Sir Simon Rattle. El Cor Jove de l’Orfeó Català forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, que rep el mecenatge de la Fundació Banco Santander.Xavier PUIG, director
Nascut el 1973 i natural de Cervera (Lleida), comença els estudis mu-sicals de piano i violí al Conservatori Municipal d’aquesta ciutat, per ampliar-los posteriorment al Conservatori Professional de Badalona, on obté el Títol Superior de Professor d’Harmonia, Contrapunt i Composició. Paral·lelament, s’inicia en la direcció coral en els Cursos Internacionals de Direcció Coral de Lleida. A partir del 1999, cursa els estudis de direcció orquestral a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena. Ha estat director assistent de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Ha estat director convidat en nombroses orquestres del país i actualment és director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, de l’Orquestra de Girona i del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, i director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.


Orquestra Simfònica del Vallès (OSV)
Va néixer el 1987 en el si de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i molt aviat s’estructurà com una societat anònima laboral, en què els treballadors en són alhora els propietaris. La seva activitat se centra a la ciutat de Sabadell, amb una temporada pròpia i com a orquestra del circuit Òpera a Catalunya, i al Palau de la Música Catalana, amb el cicle de concerts Simfònics al Palau. N’han estat directors titulars Albert Argudo, Jordi Mora, Salvador Brotons, Edmon Colomer, David Giménez Carreras, Rubén Gimeno i James Ross. Des del setembre del 2018 ho és Xavier Puig. Ha rebut el Premi Nacional de Música 1992, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la Medalla d’Honor 2012 de la ciutat de Sabadell.PROPER PROGRAMA


ShareOrquestra Simfònica del Vallès (OSV) is an artistic company run from a cooperative model devoted to serve its surrounding community.

Therefore, our project has this triple dimension: artistic, social and enterprising.

Learn more about us
Generalitat de Catalunya Diputacio Girona Diputació Barcelona Ajuntament Fundació BancSabadell Fluidra Moventia Mmaresme Benvic UAB Bardet HP Idneo Diputacio  Tarragona Ramon Llull Orfeo Catala CatMusica La Vanguardia
+ Veure tots
Amunt