News

25ena temporada de Simfònics al Palau 2020/2021

NOTA DE PREMSA

25ena temporada de Simfònics al Palau 2020/2021
Quan la música no és de qui la fa, sinó de qui la necessita


  • Emprenem el camí d'una temporada molt especial, per molts motius, i assolim una fita a l'abast de molt poques orquestres simfòniques privades del país: 25 anys omplint de música el Palau de la Música Catalana.
     
  • El cicle, una coproducció de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i la Fundació Orfeó Català- Palau de la Música reforça els valors que comparteixen ambdues entitats: esperit innovador en els formats, aposta pel talent local i diàleg amb altres disciplines artístiques.
     
  • Un cicle que no hagués estat possible sense la complicitat del nostre públic que segueix creixent any rere any i sense la col·laboració dels nostres prinicpals patrocinadors: Fundació Banc Sabadell i Fundació Fluidra.
  • El Palau de la Música Catalana i la Simfònica del Vallès oferiran les màximes garanties de seguretat en els seus concerts, seguint els protocols sanitaris marcats per les autoritats competents.

El 26 de setembre de 2020 serà el tret de sortida a la 25a temporada del Cicle Simfònics al Palau que protagonitza l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana. Obrirà la temporada un necessari cant a la vida: la cantata Carmina Burana de Carl Orff

El cicle, ha esdevingut una realitat amb identitat pròpia: innovació, proximitat i qualitat són els seus valors i any rere any la programació aposta per apropar la clàssica a nous públics i innovar en formats escènics. Un camí que continua donant els seus fruits: fins l’aturada obligada per la pandèmia del Covid-19, el públic total assistent als concerts del cicle havia augmentat en número d’entrades venudes en més de 2.500, respecte l’any anterior. Fins al moment, un total de 15.534 persones havien gaudit dels nostres concerts a la Sala Modernista, el que suposa una mitjana de públic de 1.558 espectadors per concert (en front dels 1.422 de la temporada passada), que significa un augment de l’ocupació mitjana respecte anys anteriors arribant al 77,9%. 

En moments com els que estem vivint aquests dies on la incertesa pel futur escenari (mai millor dit) que ens trobarem al setembre, la Simfònica del Vallès proposa una temporada que contempla diferents opcions en funció de la situació sanitària. Ara, més que mai, volem que la música continuï essent el millor company de viatge. La llum en aquest camí obscur que la realitat ens obliga a recórrer en aquests temps farcits d’incerteses i que convida a la reflexió sobre la condició humana, aporta consol, crea sentiment de pertinença i comunitat. 

Música clàssica, música romàntica, música contemporània, música barroca, música de cinema, música coral, música urbana i òpera. Això és el que proposem per aquesta nova temporada: programes en què totes les sensibilitats de la ciutadania puguin sentir-se convocades, amb artistes del país, molta emoció i un gaudi compartit entre orquestra i públic. Carmina Burana, per celebrar el triomf urgent de la Vida

Carmina Burana, de Carl Orff (26/09/20) és una celebració de la vida! La cantata de Carl Orff serà també la festa de celebració de les noces de plata del cicle Simfònics al Palau. Dirigida pel nostre director titular, Xavier Puig, i amb les veus solistes i corals amb més talent del país: Alicia Amo (soprano), Beñat Egiarte (tenor), Toni Marsol (baix) i Cor Jove de l’Orfeó Català

El concert l’obrirà la peça coral a capella  “O Nata Lux” de Morton Lauridsen com a homenatge a les víctimes del COVID-19 i a totes les persones que segueixen en primera línia combatent la pandèmia. Cites amb temàtica pròpia i especial

En aquesta temporada, primer any de vida de la nova Fundació Òpera Catalunya, tornarem a gaudir de l’òpera al Palau, acompanyats dels Amics de l’Òpera de Sabadell, amb dues produccions de capçalera: La Flauta Màgica de W.A. Mozart (14/11/20) amb el repartiment al complet de la producció operística, i Tosca de Puccini (13/03/21), dirigides per Daniel Gil de Tejada.

Són signes d’identitat de l’OSV, el seu afany per oferir programes diferents, combinant el marc simfònic amb altres expressions artístiques. Enguany l’orquestra proposa tres concerts especials, propostes que en dos dels casos ja han assolit el reconeixement del públic: Carnaval dels animals de Camille Saint-Saëns, amb Brodas Bros (24/04/21), on la música simfònica comparteix espai i emocions amb la música urbana. És la proposta destinada al públic familiar d’aquesta temporada. 

I recuperem també el concert de bandes sonores De Pel·lícula (8/05/21), amb els actors de doblatge Jordi Brau i Lluís Posada i la direcció de Rubén Gimeno. Aquest concert és una de les produccions amb més èxit de les darreres temporades i que ha estat celebrada arreu de Catalunya i també pel públic de Madrid, Soria i Bilbao, amb la Fundación de Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid (ORCAM), Orquesta Sinfónica de Castilla y León i la Bilbao Orkestra Sinfonikoa (BOS), respectivament.  

El tercer concert d’aquest bloc té relació també amb la música de cinema, un àmbit on la Simfònica s’hi troba molt a gust: Wagner: El senyor dels anells (17/04/21), un programa que combina diferents fragments de la tetralogia de Wagner, L’Anell del Nibelung, amb les Suites de Howard Shore per a les pel·lícules sobre El Senyor dels Anells. El concert el dirigirà el valencià i director assistent de l’Orquestra Simfònica de Seatle, Pablo Rus BrosetaUna programació amb noms propis

El cicle d’enguany torna a oferir un espai a Vespres d’Arnadí, una de les formacions barroques més importants del país. Així l’OSV presenta Les quatre estacions de Vivaldi amb Vespres d’Arnadí (20/02/21) amb una de les violinistes més sol·licitades del moment, l’eivissenca Lina Tur Bonet

Beethoven també serà present la temporada que ve en dues ocasions: La Pastoral de Beethoven (23/01/21), un programa protagonitzat per dones amb les solistes del Doble concert per a violí i violoncel de Brahms (Birgit Kolar i Anne Gastinel) i la directora del programa, la polonesa Marzena Diakun. L'altre eix del concert és la Natura, amb l'estrena d’una obra del compositor resident del Palau, Marc Timón al voltant de la Natura i l’obra més programàtica de Beethoven sobre el tema, la seva Sisena simfonia.

I, com ja és habitual en les temporades de la Simfònica, la simfonia coral del compositor de Bönn, La Novena Simfonia, clourà la temporada al Palau, amb la participació especial de la Jove Orquestra Graeme Clark (JOGC) integrada per nens sords amb implant coclear que interpretaran amb l’OSV l’Himne a la Joia com a bis. 

El destí de la princesa Scheherezade pendent del fil de la música composta pel compositor rus Rimski-Korsakov (28/11/20) serà un dels concerts de gran format (si la situació sanitària ho permet) de la temporada, amb la direcció del mestre Andrés Salado, que repeteix després de protagonitzar amb gran èxit la gira de Valsos i Danses de l’OSV la temporada passada. Les 1001 Nits de Scheherezade de Rimski-Korsakov trobaran la seva imatge reflectida en el concert per a violí del compositor i pianista turc Fazil Say, titulat Les 1001 Nits, interpretat pel violinista català Abel Tomàs i membre del Quartet Casals, el quartet de corda del país amb més projecció internacional.

Recuperem un dels títols que no vam poder gaudir la temporada passada degut a l’aturada per la pandèmia: Mozart a Praga (10/10/20), amb la violinista austríaca i resident a Barcelona, Birgit Kolar en la doble tasca de solista i directora. 

El Somni d’una nit d’estiu (6/02/21) és un dels plats forts de la temporada. Traduirem musicalment l’obra de Mendelssohn inspirada en l’obra homònima de Shakespeare en un concert semiescenificat, amb la direcció teatral de Dani Coma, la participació del Cor de Noies del Palau, les sopranos Núria Vilà i Marta Valero i la direcció musical de l'amic Victor Pablo Pérez. També estrenarem una nova obra de Marc Timón al voltant de textos de la poetessa Irene Solà.L’OSV en gira

Finalment aquesta temporada, les propostes tradicionals en gira de la temporada són el Festival de valsos i danses (19 i 20/12/20) dirigit pel nostre titular Xavier Puig amb la participació de les sopranos Júlia Farrés i Irene Mas Salom. Una combinació dels tradicionals valsos de la família Strauss amb partitures que viatjaran de l’opereta vienesa a la sarsuela catalana amb obres d’Amadeu Vives, Nicolau Manent, Felip Caparrós i Eduard Toldrà. 

Per al concert final de gira de Setmana Santa, l’OSV proposa el magnífic Rèquiem de Verdi (27/03/21) que realitzarà sota la batuta de Xavier Puig, i amb la participació dels solistes Marta Mathéu (soprano), Gemma Coma-Alabert (mezzosoprano), Albert Casals (tenor), Toni Marsol (baix), l’Orfeó Català i altres cors del territori.
Per a més informació o concertar entrevistes, si us plau contacteu amb:

Blanca de Carreras bdecarreras@osvalles.com 
Núria Caralps premsa@palaumusica.cat

ShareOrquestra Simfònica del Vallès (OSV) is an artistic company run from a cooperative model devoted to serve its surrounding community.

Therefore, our project has this triple dimension: artistic, social and enterprising.

Learn more about us
Generalitat de Catalunya Diputacio Girona Diputació Barcelona Ajuntament Fundació BancSabadell Fluidra Moventia Armoltec Mmaresme Benvic UAB Bardet HP Idneo Diputacio  Tarragona Ramon Llull Orfeo Catala CatMusica La Vanguardia
+ Veure tots
Amunt